pH 5.5 – Ideal for Your Skin

pH 5.5 – Ideal for Your Skin

Posted by Organics Buddy on

Why is using pH 5.5 or pH-balanced personal care good for your skin?

The word “balance” is often at the center of the discussion when it comes to a healthy lifestyle, whether it be a balanced diet or work-life balance. Similarly, pH-balanced is also essential to healthy skin. Although pH 7 is the neutral factor, it is not always the best condition for you. You’ll understand when you look into your skin structure in the next photos

ทําไมผลิตภัณฑ์ของ Common Ground ต้องมีค่า pH 5.5?

ก็เหมือนทุกๆ เรื่อง ไม่ว่าจะเป็นการใช้ชีวิต การทำงาน การลดน้ำหนัก หรือการออกกำลังกาย สิ่งสำคัญคือเราต้องหาจุดที่ “สมดุล” ให้ได้ จุดสมดุลคือจุดที่ “พอดี” และดีทีสุดต่อตัวเราเอง การใช้ผลิตภัณฑ์ดูแลผิวก็เช่นกัน ค่า pH ทีเป็นกลางอาจไม่ใช่ค่าที่ดีที่สุดสำหรับผิว เพราะโครงสร้างของผิวมีความซับซ้อนมากกว่านั้น ลองดูรูปถัดไป คุณจะเริ่มเข้าใจว่าทำไมค่า pH5.5 จึงดีที่สุดต่อผิว


pH ScaleBefore diving into why pH 5.5 is good for the skin, you have to first understand what a pH value is. A lot of you might be familiar with the term from your science class.

pH (stands for potential of Hydrogen) is a measure of hydrogen ion concentration, which basically measures how acidic or alkaline a solution is on a scale of 0-14. With pH 7 being the neutral value, anything below that is considered acidic and anything above is alkaline/basic. pH 1 is equivalent to gastric juice which is very acidic. pH 7 being neutral, is the pH value of distilled water. Where as pH 13, a very basic value, is found in bleachers. Common Ground formula is at pH 5.5 and so is your skin’s “Acid Mantle” (the skin’s natural protective barrier).

ว่าแต่ค่า pH คืออะไรกันแน่?

ค่า pH (potential of the Hydrogen) คือค่าที่ใช้แสดงความเข้มข้นของอนุภาคไฮโดรเจนในน้ำ จะมีช่วงอยู่ที่ระหว่าง 0-14 โดย 7 จะเป็นค่ากลาง นั่นก็หมายความว่า ค่า pH ที่ต่ำกว่า 7 จะมีความเป็น “กรด” ส่วน ที่มากกว่า 7 จะมีความเป็น “ด่าง” ยกตัวอย่างเช่น กรดในกระเพราะของเราจะมีค่า pH 1 ถือว่ามีความเป็นกรดสูงมาก ส่วนน้ำเปล่าจะมีค่า pH 7 เป็นค่า pH กลางพอดี และ สารฟอกขาวมีค่า pH 13 ก็คือค่าความเป็นด่างที่สูงมาก ค่า pH ของผลิตภัณฑ์ Common Ground นั้นอยู่ที่ pH 5.5 เช่นเดียวกับ “Acid Mantle” หรือ เกราะป้องกันตามธรรมชาติของผิวคนเรา


Skin Structure โครงสร้างผิวหนังOur skin has a natural protective barrier called the “Acid Mantle” (a.k.a the Hydrolipid Film) a production of the body’s natural defense mechanism against external influences.

The film is produced from a combination of sweat, lipids and water on the skin surface, resulting in a thin layer that coats the outer layer of the skin. Its function is to protect the skin from bacteria or pollution, as well as keeping moisture from leaving. The acid mantle measures to a pH value of 5.5, so straightforward enough it performs best in an optimum condition of pH 5.5. Under too acidic or basic conditions (i.e. in conventional soaps) the acid mantle can be damaged and loses its protective abilities, therefore causing a loss of moisture and consequently leaves you with dry skin. Feeling your skin is dry or tight after a wash is a sign of a pH imbalance.

จริงๆ ผิวหนังเรามีกระบวนการตามธรรมชาติที่จะสร้างภูมิคุ้มกันให้กับตัวเอง?

เพราะผิวหนังเป็นส่วนที่อยู่นอกที่สุด ต้องเผชิญกับมลภาวะ สิ่งสกปรก อยู่ตลอดเวลา ธรรมชาติจึงสร้างให้ผิวหนังเรามีชั้นฟิล์มบางๆ เรียกว่า “Acid Mantle” หรือ Hydrolipid film ซึ่งเป็นเกราะปกป้องผิวตามธรรมชาติ ที่เกิดจากการรวมตัวของเหงื่อ ไขมัน และน้ำบนผิวของเราเอง ทำให้เกิดเป็นฟิล์มบางๆ ช่วยปกป้องผิวรวมถึงรักษาความชุ่มชื้นด้วย แต่ฟิล์มตัวนี้จะถูกทำลายลงได้ หากเจอสภาพความเป็นด่างมากๆ เหมือนเวลาเราทำความสะอาดผิวแล้วรู้สึกว่าผิวสาก แห้งตึง ไม่ชุ่มชื้นนั่นเอง

This is why a healthy, pH-balanced acid mantle plays a huge role in maintaining healthy skin.

Because the pH value of the acid mantle is slightly acidic, pH 5.5 is their home game where they play their role best. Constant use of skin or hair care that are too alkaline can damage this protective layer. This means you’re losing your body’s natural ability to protect itself from harmful external influences. It’s a free trait, don’t lose them! Choose pH 5.5 personal care, the friendly care for your skin, for the most natural protection.

Acid Mantle เป็นเกราะปกป้องผิวตามธรรมชาติที่ยิ่งมีอยู่ในผิวมากเท่าไหร่ ก็ยิ่งทําให้ผิวแข็ง แรงมากขึ้นเท่านั้น

และเค้าอยู่ได้ดีในสภาพความเปนกรดอ่อนๆ ธรรมชาติจึงสร้างผิวของเราให้มีค่า pH อยู่ที่ประมาณ 5.5 นั่นเอง หากทําความสะอาดผิวด้วยสบู่ที่มีค่า pH สูงเกินไปจะทําลาย Acid Mantle เหล่านี้และทําให้ผิวของเราไม่แข็งแรง อ่อนแอ แพ้ง่ายในที่สุด อย่าปล่อยให้การทําความสะอาดผิวของเราเปลี่ยนไปเป็นการทําลายผิวอย่างอ้อมๆ ผลิตภัณฑ์ทําความสะอาดผิวเปนสิ่งที่เราต้องใช้ทุกวัน ดังนั้นการเลือกผลิตภัณฑ์ที่มี ค่า pH 5.5 จึงเป็นทางเลือกที่เฟรนลี่ที่สุดต่อผิว ช่วยรักษาสมดุลที่เหมาะสมให้กับผิวเรา ไม่ทําลายกลไกธรรมชาติปกป้องผิว ทําให้เรามีผิวที่สะอาดและยังคงความเป็นธรรมชาติรวมถึงสุขภาพผิวที่ดีเอาไว้ได้ด้วย

Features

← Older Post Newer Post →

News & Lifestyle

RSS

Tags

The Organics Buddy Subscription Program

The Organics Buddy Subscription Program

อยู่บ้านเฉยๆ ยังไงให้ประหยัดได้ถึง 15% สบายกว่าเคยด้วยโปรแกรมสมาชิกรายเดือน/ปีกับ Organics Buddy ✅ รอรับ Common Ground และ Soganics ตัวโปรดของคุณที่บ้านในราคาที่คุ้มค่าได้ตลอดปี!  [English below] 1. เลือกแพ็กเกจจัดส่งรายเดือน/ปีที่คุณต้องการ เมื่อกดสินค้าลงตะกร้า สั่งซื้อครั้งเดียว (ทั่วไป) รับสินค้าในราคาปกติ แพ็กเกจจัดส่งรายเดือน รับส่วนลด 5% ยกเลิกโปรแกรมได้ตลอด...

Read more
A chance to win 1 YEAR SUPPLY of Laundry Liquid

A chance to win 1 YEAR SUPPLY of Laundry Liquid

The biggest prize giving in the history of Organics Buddy, commemorating the almighty Dragon Year!

Read more